SPECTROMAS va ofera servicii de masurare on site a vibratiilor bazat pe intervale periodice sau probleme specifice pentru a depana problemele masinilor.
Masuratorile pot fi executate cu analizor de vibratii portabil foarte avansat si evaluate cu software-ul sofisticat.

 

Vibratii 400x300

Integrarea perfecta in lantul dumneavoastra de masura este acum posibila, prin confectionarea de traductoare care respecta limitele de gabarit impuse.

cs_OEM_Sensors_group_005_teaser

In cazul in care beneficiarul doreste integrarea perfecta in lantul cinematic, Spectromas ofera posibilitatea tensometrarii elementelor existente si transformarea acestora in traductoare de masura.
Exista posibilitatea de  masurarea de forta sau de cuplu- moment de torsiune.
Daca traductorul este in rotatie, se pot transmite datele masurate la distanta prin perii colectoare sau wireless.

unnamed

Spectromas este partenerul ideal pentru aplicatiile care implica masuratori la distanta, transmitere fara a fir a datelor masurate, confectionarea de traductoare de forta sau de moment adaptate aplicatiilor dumneavoastra.

Telemetrie

Gama variata de sisteme 3D optice GOM disponibile pentru serviciile de scanare permit masurarea pieselor pornind de la dimensiunea unei monede si pana la un rotor de turbina de peste 6m lungime si 3m diametru sau componente chiar mai mari, fara a pierde din vedere esentialul unei lucrari bine efectuate: rapiditate, flexibilitate, precizie si atentia la detalii.
Prin serviciile de control dimensional asiguram inspectia completa a reperelor dumneavoastra. Operatiile cuprind alinierea cu modelul CAD, comparatia suprafetelor, evaluarea completa a abaterilor de forma si pozitie pe baza desenului de executie (suprafete, sectiuni, coordonate 3d, GD&T, tolerante impuse, etc.) si raportarea 3D si 2D a rezultatelor.
Pentru efectuarea serviciilor de scanare 3D beneficiem de o gama variata de echipamente. Descrierea completa a acestora o puteti parcurge in paginile de produs, urmarind link-urile de mai jos:

Toti operatorii ce desfasoara lucrari de masuratori in cadrul Departamentului de Sisteme Optice – Spectromas, sunt scolarizati si testati anual la sediul GOM Germania.
Echipamentele utilizate sunt atestate metrologic si detin buletine de verificare valabile la zi.
Pachetele software detin certificat NIST si PTB.

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizitati paginile dedicate pe www.scanare3d.com

servicii scanare3d

Prin serviciile de control dimensional asiguram inspectia completa a reperelor dumneavoastra. Operatiile cuprind alinierea cu modelul CAD, comparatia suprafetelor, evaluarea completa a abaterilor de forma si pozitie pe baza desenului de executie (suprafete, sectiuni, coordonate 3d, GD&T, tolerante impuse, etc.) si raportarea 3D si 2D a rezultatelor.

Avantaje:

 • In 99% din cazuri, toate elementele regasite pe desenul de executie pot fi evaluate.
 • Putem pregati planul de inspectie inainte ca piesa dumneavoastra sa ajunga la noi, astfel reducand durata livrarii rezultatelor.
 • Prin compararea intregii geometrii a piesei cu modelul CAD, veti sti inca de la inceput care sunt elementele sau zone neconforme.
 • Valorile masurate, fie ca vorbim despre dimensiuni, unghiuri sau elemente de GD&T, sunt reprezentate grafic similar desenelor de executie furnizate de dumneavoastra. Veti avea la dispozitie un ”al doilea” desen cu toate elementele evaluate.
 • Pe langa inspectia completa conform cerintelor dumneavoastra, elementele ce depasesc limitete tolerantelor impuse, vor fi detaliate grafic (suplimentar) in cadrul raportului de inspectie.
 • Putem efectua aceleasi operatii si fara a fi necesar modelul CAD.
 • Beneficiati de experienta noastra de peste 8 ani in domeniul scanarii 3D, controlului dimensional si operatiilor de reverse engineering.
 • 95% dintre obiecte scanate, controlate sau reproiectate de noi sunt repere industriale pentru care tolerantele impuse pornesc de la „µm”.
 • Echipamentele utilizate sunt portabile motiv pentru care, daca conditiile impun acest lucru, ne putem deplasa la sediul dumneavoastra pentru efectuarea masuratorilor.
 • Nu sunt necesare conditii speciale pentru efectuarea masuratorilor.
 • Pentru zonele inaccesibile optic putem utiliza tehnologia tactila GOM Touch Probebeneficiind in acelasi timp de tehnologia optica non-contact si de cea tactila.

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizitati paginile dedicate pe www.scanare3d.com

sheet metal

Prin reverse engineering puteti imbunatati sau modifica functionalitatea unui produs / obiect sau chiar sa-l copiati pastrand toate detaliile de care sunteti interesat. Avem capacitatea, experienta si instrumentele necesare de a realiza conversia unui nor de puncte sau mesh 3D în formate CAD bazate pe ecuaţii matematice, care definesc geometria obiectului.

Avantaje:

 • Va punem la dispozitie o alternativă Rapidă, Precisă şi Fiabilă faţă de metodele clasice de relevare
 • Durata scazuta pentru reconstructia modelului CAD chiar si pentru piese complexe
 • Prin scanarea 3D avem la dispozitie intreaga geometrie si astfel putem releva obiectul in proportie de 100%
 • Reconstruim modelul CAD direct pe modelul scanat avand in timp real controlul preciziei elementelor generate
 • Va putem livra modelul CAD, inclusiv cu istoricul operatiilor, nu doar in formate neutre precum .step sau .iges
 • Alaturi de modelul solicitat veti primi si un raport comparativ CAD vs MESH care certifica precizia rezultalui furnizat.
 • Beneficiati de experienta noastra de peste 8 ani in domeniul scanarii 3D, controlului dimensional si operatiilor de reverse engineering.
 • 95% dintre obiecte scanate, controlate sau reproiectate de noi sunt repere industriale pentru care tolerantele impuse pornesc de la „µm”.

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizitati paginile dedicate pe www.scanare3d.com

suprafete

Avem capacitatea si experienta de a proiecta si executa dispozitive de control destinate aplicatiilor de control. Aveti la indemana o solutie practica, eficienta si rapida. Puteti beneficia de calitatea produselor livrate, fara investiii majore.

Tipuri de dispozitive de control:
– Dispozitive Poka-Yoke
– Dispozitive cu ceas comparator
– Dispozitive dedicate controlului dimensional tactil sau non-contact

Putem integra in solutiile constructive:
– Sisteme modulare de fixare a pieselor ale partenerilor nostri (Pintec sau Alufix)
– Elemente standard de centrare si fixare
– Instrumentatie pentru masurare
sau putem livra dispozitive fabricate integral

Fiecare proiect este dezvoltat pe baza unui caiet de sarcini.

Toate dispozitivele sunt insotite de un raport de control 3D, alaturi de cerintele din caietele  de sarcini.

Capture

SPECTROMAS proiecteaza, executa si comercializeaza urmatoarele tipuri de cantare:

 • Cantare rutiere axa cu axa
 • Cantare portabile rutiere axa cu axa
 • Cantare pod bascula electronice
 • Cantare personalizate
 • Cantare de banda
 • Cantare cu carlig
 • Cantare comerciale
 • Cantare pentru animale
 • Cantare pentru magazine
 • Cantare electronice pentru podea
cantar-pod-bascula-2

Ca si pana acum, va punem la dispozitie servicii complete de verificari metrologice anuale si calibrare (inclusa in pretul verificarii), in concordanta cu legislatia in vigoare.
Beneficiati de experienta noastra, de peste 10 ani, in domeniu proiectarii si executiei de cantare, de promptitudinea raspunsului la solicitarile dumneavoastra si de asistenta pentru stabilirea unui program eficient de intretinere.
In functie de solicitarile dumneavoastra serviciile noastre pot fi directionate catre:

 • verificari metrologice anuale (obligatorii prin lege).
 • verificari metrologice necesare in urma repararii sistemului de cantarire sau dupa relocarea acestuia
 • verificari metrologice datorate diverselor situatii conjuncturale

Pentru a putea raspunde prompt solicitarilor dumneavoastra, ne puteti contacta prin e-mail la adresa cantariri@spectromas.ro sau telefonic la numarul 021-310.10.95.
La solicitarea dumneavoastra putem efectua reparatii, inlocuiri de componente, modernizari, utilizand componente din portofoliul HBM.

20150629_152030-700x400

Modernizari
Modernizările asigură siguranţa, calitatea şi confortul soluţiei dumneavoastra de cantarire. De asemenea, protejează investiţia pe termen lung. Echipa noastra înlocuieşte tot sistemul sau poate face modernizări pas cu pas, înlocuind anumite componente.

Reechipari
Suntem bucuroși să elaborăm un concept de extindere sau de optimizare – cu reprezentări şi indicatori tehnici și economici pentru sistemul dumneavoastra de cantarire.

Transformari
Când este necesar acest serviciu? Atunci cand doriti sa modificati configuratia aparatului.
Ce inseamna sa intervin in instalatie? Se modifica sarcina utila.
Cine poate proiecta si opera astfel de modificari? Numai operatorii economici autorizati pot oferi aceste servicii.

Pentru mai multe detalii despre serviciile nostre va invitam sa vizitari site-ul dedicat www.cantariri.ro

reechipari-600x300
Logo Header Menu